Kesokaka med syltade björnbär

Serverar: 6 portioner

En mjukt krämig godsak som lägger sig lätt i magen. Här är den spetsad med extra apelsin. Björnbären kan bytas ut mot andra goda bär, som hallon och blåbär.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • ½ dl potatismjöl
  • 1½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk färskpressad apelsinjuice
  • 500 g keso
  • 1 påse flagad mandel, 50 g
  • Syltade björnbär
  • 250 g björnbär, färska eller frysta
  • 1 dl strösocker
  • Finrivet skal från ½ apelsin
  • 1 tsk malen kanel
  • Till garnering
  • Ev 2 msk flagad/hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa lätt ihop ägg, potatismjöl, florsocker, vaniljsocker och apelsinjuice. Rör i keso och mandel.
    2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    3. Grädda kakan 25-30 minuter tills den är fast. Låt den svalna.
    4. Syltade björnbär: Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka på svag värme några minuter.
    5. Rosta mandeln i torr panna till gyllenbrun färg. Servera kakan kall med varma björnbär. Strössla över den flagade mandeln.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben