Syltans Youghurtbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Jag blev så sugen på surdegsbröd men hade ingen surdeg så jag hittade på eget recept.

Ingredienser

  • 2 msk kummin
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 pkt jäst
  • 2 tsk salt
  • 5 dl naturell youghurt
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 6-7 dl rågsikt
  • Instruktioner

    Lös upp jästen i 37 gradig youghurt, blanda i kummin honung salt och grovt rågmjöl. Arbeta degen väl i en assistent. häll i rågsikten och kör assistenten tills degen släpper bunken. Låt degen jäsa i 30 min. Arbeta degen på ett mjölat underlag forma 2 runda bröd och låt jäsa på plåt i 30 minuter. grädda i 250 gr i 15 minuter stäng av ugnen och låt bröden vara kvar i ugnen ytterligare tio minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben