Khao Pad (Wokat Ris)

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Snabb och lättlagad rätt. Perfekt för rester då det lätt går att variera receptet.

Ingredienser

  • ½ tsk socker
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk soja
  • 2 msk ketchup
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 1 dl majs
  • 1 liter kokt kallt ris
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk matolja
  • 4 salladslökar
  • 1 gul lök
  • 3 stora ägg
  • 200 g fläskfärs
  • Instruktioner

    1. Dela moroten i små bitar. Dela paprikan och löken i små skivor. Dela löken i klyftor.
    2. Hetta upp matolja och sesamolja i en wok eller stekpanna. Tillsätt köttet, svampen, löken och stek det i flera minuter under omrörning. Lägg det åt sidan.
    3. Vändstek äggen. Hacka ägget i bitar och blanda det med köttet. Tillsätt morot, paprika, majs, salladslök och ris. Häll på soya, ostronsås, tomatketchup och socker. Blanda om ordentligt. Stek sedan i ca 5 min under omrörning.
    4. Variant: Blanda några sorter av t ex rökt skinka, bacon, nötkött, fläskkött, kyckling el räkor. Bloanda även i t ex squash o bambuskott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben