Kinesisk kycklingsallad

Serverar: 6-8 portioner

En matig sallad som serveras kall. Man kan med fördel dubbla receptet avseende såsen.

Ingredienser

  • Sås
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl äkta soja
  • 1 msk senap
  • 1 msk olja
  • 3 msk citronsaft
  • 1 grillad kyckling
  • 6 dl kokt ris (motsvarar 2½ dl okokt)
  • 2 dl purjolök
  • 2 stälkar stjälkselleri (kan uteslutas)
  • ½ isbergssalladshuvud
  • 1 burk färska alfalfa-groddar
  • 2-3 tomater
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ingredienserna till såsen.
    2. Dela kycklingen i mindre bitar. Häll såsen över kycklingen, blanda väl och låt stå och dra 1 timme.
    3. Blanda ner riset, purjolöken och sellerin.
    4. Strimla salladen och lägg i botten på en glasform. Häll över kycklingriset. Garnera med groddarna och tomaterna.
    5. Låt stå kallat en stund före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben