Knäckebröd

Tid: 1 timme 10 minuter

Fick detta recept av en arbetskamrat . Har gjort detta knäckebröd många gånger, det är bara ett fel på det, det tar slut alldeles för fort. Alla som har smakat det tycker att det är toppengott och det är väldigt lätt att göra.

Ingredienser

  • ‎2 dl majsmjöl
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ dl solroskärnor
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ dl olivolja
  • 2 ½dl kokande vatten
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    Blanda de torra ingredienserna, blanda ner oljan och vattnet rör om. Platta ut det på hela långpannan det ska vara tunt. Strö över lite flingsalt. In i ungnen i 150 grader i 1 timma. Lycka till :)

    Liknande recept

    Kommentarer (10)

    boklunden 21 februari 2012

    Tack för ett enkelt och mycket gott recept på hårt bröd. jag bakade detta bröd i helgen men hade inte vanligt majsmjöl hemma så jag tog majsmjöl/ströbröd och det fungerade bra. Jag har precis gjort en ny sats med vanligt majsmjöl som står i ugnen. För det är som du sa "det tar fort slut", dessutom kan man äta det med gott samvete när det finns så mycket nyttigheter i brödet. Detta recept får en klar femma av mig.

    chansen 24 februari 2012

    Jag håller med att ända felet är att det tar slut för snabbt. Jag fick också denna recept av en arbetskamrat. Tips är att vara generös med fling salt!

    maudeln 29 februari 2012

    smarrigt, nyttigt o ENKELT!

    malin_olsson50 5 mars 2012

    Tack för ett helt fantastiskt recept! Håller med, mycket flingsalt ska strös över! :)

    bubba80 7 maj 2012

    Min \"smet\" är väldigt svår att platta ut??? Har jag gjort nåt fel när det är så kladdigt eller ska det vara det?

    bubba80 11 maj 2012

    Nu har jag gjort dem igen och vet vad som blev tokigt förra gången. Viktigt att vattnet kokar när man häller i det...annars tjocknar det inte tillräckligt. Mitt vatten hann svalna lite första gången, men smaken var det inget fel på den gången heller. Supergott knäckebröd. Testa för du kommer inte att ångra dig :) Solklar femma

    windowcleaner 23 maj 2012

    ett tips lägg ett bakplåtspapper över o under degen och kavla ut, jätte enkelt och inget kladd!!!!

    pihal 18 september 2012

    tack för ett superduper recept. Klar 5:a i betyg. Enda nackdelen det tar slut alldeles för fort.

    elbi 29 september 2013

    jätte goda knäckisar. gör dem ofta nu

    mammaliza 19 januari 2014

    Bakade detta knäckebröd för första gången, blev nöjd med resultatet! Kommer att baka det fler gånger.

    Relaterade Artiklar

    Sallader
    De finns så mycket att göra en god och matig sallad på så här års. Bar...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben