Tid: 1 timme 34 minuter
Ett milt knäcke
Finfördela jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör så att jästen löser sig. Blanda ner honung, salt och rågmjöl. Arbeta ner vetemjöl lite i taget tills degen släpper bunkens kanter. Pudra över mjöl och låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme. Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Dela den i 4 delar. Kavla ut långsmala tunna remsor, ca 10 x 40 cm. Kavla med kruskavel några gånger. Sporra ut bitar och lägg på plåt. Grädda mitt i ugnen ca 4 min. Låt svalna på galler. Förvara brödet luftigt och torrt.
Sallader
De finns så mycket att göra en god och matig sallad på så här års. Bar...
Maten här och där
Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...