Knäckebröd

Serverar: 8-10 portioner

Receptet är glutenfritt. En god röra till brödet är keso, en knivsudd sambal olek och kapris.

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 2 dl hirs
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl linfrö
  • 1/2 dl solrosfrö
  • 1 dl kokosflingor
  • 3 msk flingsalt
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    Koka vatten och hirs i 15 minuter. Blanda i rismjöl, sesamfrö. linfrö, solrosfrö och kokosflingor. Rör till en lös deg. Tryck ut till tunna kakor mellan två oljesmorda bakplåtspapper.Strö på flingsalt. Grädda i ugnen 45-60 minuter,vänd på brödet och grädda ytterligare 10 mintuter på andra sidan. Ugn 175-200 º.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sallader
    De finns så mycket att göra en god och matig sallad på så här års. Bar...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben