Serverar: 75 portioner
Tid: 2 timmar
Kavla så tunnt som möjligt
1. Värm vattnet till 45° om du använder torrjäst. 2. Blanda de torra ingredienserna jäst,mjöl och kryddor i en bunke. Tillsätt de varma vattnet och knåda degen i ca 5 minuter. 3. Låt vila i kylen i en timme. 4. Värm ugnen till 200°. Häll ut lite av rågmjölet på bänken och kavla ut en liten bit av degen till en och avlång kaka. Använd kruskavel när du kavlar och skär degen i rutor. 5. Lägg rutorna på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Kavla och grädda resten av degen. 6. Låt kallna på galler och förvara torrt.
Sallader
De finns så mycket att göra en god och matig sallad på så här års. Bar...
Maten här och där
Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...