Knäckebröd

Serverar: 75 portioner

Tid: 2 timmar

Kavla så tunnt som möjligt

Ingredienser

  • 25 g torrjäst
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 1/2 tsk brödkryddor
  • 7 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 7 1/2 vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till 45° om du använder torrjäst. 2. Blanda de torra ingredienserna jäst,mjöl och kryddor i en bunke. Tillsätt de varma vattnet och knåda degen i ca 5 minuter. 3. Låt vila i kylen i en timme. 4. Värm ugnen till 200°. Häll ut lite av rågmjölet på bänken och kavla ut en liten bit av degen till en och avlång kaka. Använd kruskavel när du kavlar och skär degen i rutor. 5. Lägg rutorna på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Kavla och grädda resten av degen. 6. Låt kallna på galler och förvara torrt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sallader
    De finns så mycket att göra en god och matig sallad på så här års. Bar...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben