Knäckebröd

Serverar: 24 portioner

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten 37 grader
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk brödkrydda
  • 5 dl vetekli
  • till utbakning: vetekli
  • Instruktioner

    Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med ljummet vatten. Tillsätt olja, salt, brödkrydda och vetekli. Arbeta ihop till en smidig deg, den behöver inte jäsa. Ta up degen på bakbord. Forma 2 längder oc dela varje längd i 12 bitar. Rulla en degbit i taget till en bulle. Strö rikligt med vetekli på bakbordet. Vänd bullen i kliet och kavla ut den till en mycket tunn kaka, ca 15 cm i diameter. Använd helst kruskavel. Används en slät kavel måste kakorna naggas tätt med e gaffel. Lägg kakorna på plåtar och grädda i 250 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sallader
    De finns så mycket att göra en god och matig sallad på så här års. Bar...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben