Körsbärs- och russinklickar

Serverar: 10 portioner

Goda små klickkakor med körsbär och russin.

Ingredienser

  • 250 g extra fint vetemjöl
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 6 msk smör
  • 85 g råsocker
  • 55 g cocktailbär (syltade körsbär), delade i 4 bitar
  • 55 g sultanrussin
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • Mörkt råsocker, att strö över
  • Instruktioner

    1. Sikta ner mjöl och kryddpeppar i en skål. Tillsätt smöret och arbeta in det tills blandningen fått en smulig konsistens. Rör ner socker, cocktailbär och russin.
    2. Knäck ägget i en skål och vispa ner mjölken. Häll det mesta av blandningen över de torra ingredienserna och arbeta ihop med en gaffel till en fast, grov deg. Tillsätt resten av äggblandningen om det skulle behövas för att få degen att hänga ihop.
    3. Klicka ut 10 kakor med hjälp av 2 gafflar på en bakpappersklädd plåt. Strö över mörkt råsocker. Grädda kakorna i 200 grader varm ugn i 10-15 minuter eller tills de är gyllengula och känns fasta. Låt dem svalna på bakplåten i 2 minuter och sedan kallna på bakgaller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben