Körsbärskaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Denna provade jag att göra för några dagar sedan och blev en favorit direkt. Gästerna tyckte den var suveränt god. Blev en bakad igår också.

Ingredienser

  • 1 ½ hg margarin
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl mannagryn
  • 1 dl färska urkärnade körsbär eller annan färsk favoritfrukt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 220 grader. Smörj och bröa en form c:a 1 ½ liter, gärna löstagbar botten. Blanda vetemjöl och mannagryn i en skål. Rör margarin och socker vitt och pösigt. Blanda ner ägget. Rör ner mjölblandningen. Smeten blir ganska fast. Bred ut smeten i formen och lägg körsbären ovanpå i ett lager. Tryck ner dem lite i kakan. Grädda 25-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben