Körsbärskaka med lavendel

Serverar: 8 portioner

En jättegod och lättlagad kaka som man bara rör ihop. Använd färska lavendelblommor eller torkade, kan även uteslutas.

Ingredienser

  • 3 dl körsbär
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk kanel
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl flytande matfett
  • 1 tsk hackad lavendel (kan uteslutas)
  • Flytande matfett till stekning och till formen
  • Ströbröd till formen
  • Tillbehör
  • Florsocker
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Kärna ur körsbären, fräs dem lätt med 1 msk matfett i en stekpanna. Ta upp dem och rör i honung och kanel. Smörj och bröa en rund form, ca 23 cm i diameter. Blanda vetemjöl och bakpulver.
    3. Vispa ihop socker och ägg, rör i 1 dl matfett, lavendel och mjölblandningen. Bred ut smeten i formen och lägg i körsbären. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
    4. Strö över lite florsocker och servera kakan med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben