Köttbullegratäng med tomat

Serverar: 4 portioner

Köttbullar på nytt sätt i en ljuvlig gratäng. Variera rätten med lammfärs och riven fetaost.

Ingredienser

  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 2 burkar hela körsbärstomater, á 400g
  • 2 dl vatten
  • 1 kalvbuljongtärning
  • 150 g surdegsbröd
  • 100 g riven ost
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Rapsolja
  • Servering
  • Pasta, ris eller potatis
  • Haricots verts
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och pressad vitlök. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i olja i en rymlig stekpanna ca 1 minut. Tillsätt tomater och vatten, smula ner buljongtärningen. Låt det småputtra ca 3 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Forma små köttbullar av färsen och lägg ner dem i den sjudande tomatsåsen. Låt dem puttra i såsen ca 2 minuter.
    4. Häll över alltihop i en ugnsfast form. Tärna brödet och strö det ovanpå. Toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
    5. Servera med pasta, ris eller potatis och haricots verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben