Köttfärs i Ugn

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Detta är ett recept jag bara kom på för att förändra lite på köttfärssåsen, som mina barnbarn alltid vill att jag ska göra.

Ingredienser

  • 400 gr köttfärs max 10% fett
  • 2-3 större purjolökar
  • 1buljongtärning Kött/Höns
  • Salt
  • Peppar
  • Riven starkare ost
  • Instruktioner

    1. Stek köttfärsen Blanda i buljontärningen kan vara nästen det man har hemma. Krydda med salt o peppar.Häll på lite vatten ( eller matlagninggrädde) så färsen är ganska lös. Det ska vara lite sting i den också eftersom ungsbakandet tar bort lite smak. Bred ut den steka köttfärsen i en smord ungsfast form. Strimla purjolöken fint, lägg den på köttfärsen ( ska vara mycket) Sätt in rätten i mitten av ugnen 200 gr i 15-20 min Ta ut rätten häll på massor med riven ost (mager ost) In igen i ugnen ca 10 min eller tills osten får lite färg Servera med sallad och kokt potatis. Pasta och Ris funkar också
    2. Rätten är mycket bra att förbereda ,så bara detta i ugnen återstår när man behöver, Går att utöka till många personer!

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    bagarmaggan 20 februari 2009

    Verkar enkelt och gott

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Ny matambassadör
    Christer Lingström har utsetts till Sveriges matambassadör av jordb...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben