Detta är ett recept jag bara kom på för att förändra
lite på köttfärssåsen, som mina barnbarn alltid vill att jag ska göra.
Ingredienser
400 gr köttfärs max 10% fett
2-3 större purjolökar
1buljongtärning Kött/Höns
Salt
Peppar
Riven starkare ost
Instruktioner
- Stek köttfärsen
Blanda i buljontärningen kan vara nästen det man har hemma. Krydda med salt o peppar.Häll på lite vatten ( eller matlagninggrädde) så färsen är ganska lös.
Det ska vara lite sting i den också eftersom ungsbakandet tar bort lite smak.
Bred ut den steka köttfärsen i en smord ungsfast form.
Strimla purjolöken fint, lägg den på köttfärsen
( ska vara mycket)
Sätt in rätten i mitten av ugnen 200 gr i 15-20 min
Ta ut rätten häll på massor med riven ost (mager ost)
In igen i ugnen ca 10 min eller tills osten får lite färg
Servera med sallad och kokt potatis.
Pasta och Ris funkar också
- Rätten är mycket bra att förbereda ,så bara detta i ugnen återstår när man behöver, Går att utöka till många personer!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Ny matambassadör
Christer Lingström har utsetts till Sveriges matambassadör av jordb...
Verkar enkelt och gott