Köttfärs i ugn

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Gott, snabbt och enkelt

Ingredienser

  • 500g nötfärs
  • 1 lök
  • 2 burkar flådda tomater
  • 1 finhackad paprika
  • 2-3 finhackade morötter
  • Salt
  • Peppar
  • Andra kryddor efter tycke och smak
  • 1 påse ost (till gratinering)
  • 2 paket pasta med ostfyllning
  • Instruktioner

    Bryn färsen i en gryta. Låt löken steka med några minuter. Tillsätt tomat, paprika, morötter och kryddor. Låt småputtra några minuter. Koka pastan enligt anvisningarna på paketen. Häll pasta och köttfärs i en ugnsfast form. Strö över riven ost och gratinera rätten ca 30 minuter på 175-200 grader

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    parlemor 13 december 2008

    En underbar god rätt som vinner på att lagas i förväg och värmas upp dagen efter smakerna kom fram fullt ut då. Kan varmt rekomendera denna rätt som är bekväm att tillaga eftersom man behöver bara ha en grönsallad till.

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Ny matambassadör
    Christer Lingström har utsetts till Sveriges matambassadör av jordb...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben