Köttfärs- & kantarellpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En annorlund paj som är jättegod!

Ingredienser

  • Deg
  • 50 g margarin
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl mjölk
  • Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • 2 burkar kantareller
  • 1 lök (scharlottenlök)
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Täcke
  • 5 dl creme fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Degen blandas & formas till en boll, låt vila medans du gör fyllningen..
    2. Skär kantarellena i mindre bitar & fräs upp. Stek köttfärsen, häll i den finhackade löken, vitlök & salt peppar, blanda med svampen.
    3. Kavla ut degen på en långpanna häll på fyllningen, blanda ihop täcket & bred den över fyllningen, strö över riven ost. Grädda i 30-40minuter i 200 grader. Servera med sallad och bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben