Köttfärs- och kantarellpaj

Den jättegod paj som gått hem hos alla vi bjudit..

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 200 g margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • Klä en form och låt vila kallt. Förgrädda sedan ca 10 min
  • 300 g blandfärs
  • 100 g bacon
  • 2 dl kantareller
  • 1 dl syltlök (kan bytas ut mot vanlig gul lök)
  • 1 dl chilisås
  • ½ tsk svartpeppar (eller efter smak)
  • 1 tsk salt
  • Äggstanning
  • 2 ägg + 2 äggulor
  • 4 dl grädde
  • 150 g riven ost (ca 3 dl)
  • Instruktioner

    1. Förgrädda pajskalet. Fräs ihop färs och de övriga ingredienserna låt puttra ihop en stund. Häll i pajformen. Lägg på osten rör om lite om ni vill ha osten iblandad.. Blanda ihop äggen och grädden och häll över allt och så in i ugn ca 25 min, till pajen "stannat", i 200-225 grader.
    2. Jag själv brukar inte följa receptet helt slaviskt med "grammen" och decilitermåtten..utan tar lite efter tycke och smak, men samma ingredienser kanske bara lite mer bacon t.ex...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben