Köttfärs- och kantarellpaj

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Fantastisk paj som uppskattas såväl på fest som till vardags.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 50 g smör eller margarin (helst smör) rumstempererat
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • ½ l kantareller (frysta går också bra)
  • 2 finhackade röda lökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 500 g nötfärs
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Täcke
  • 5 dl crème fraiche
  • 4 dl riven ost (helst Västerbotten)
  • 4 msk majonnäs
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet med hjälp av händerna eller matberedare. Tryck ut i en pajform. Om man inte förgräddar pajskalet blir pajen mer lik en gratäng, så förgrädda gärna pajskalet i ca 5-10 minuter. 200 grader.
    2. Fräs vitlök, lök, kantareller och färs i olja. Salta och peppra väl. Lägg i pajformen.
    3. Blanda ihop ingredienserna till täcket och häll blandningen över färsblandningen. Strö gärna lite extra ost ovanpå pajen.
    4. In i mitten av ugnen 200 grader i ca 25-30 min.
    5. Servera gärna pajen med en ruccolasallad med tomat, olivolja, salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben