Köttfärs- och pastasoppa

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Väldens godaste, kryddiga soppa. Måste smakas.

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök
  • 6-7 dl vatten
  • 1/2 tärnad squash
  • 370 g orientalisk chilisås
  • 1 köttbuljongtärning
  • 100 g pasta ( snäckor ev. fullkorn)
  • 2-3 msk tomatpure´
  • Instruktioner

    1. Bryn färsen och krydda med salt och peppar. För över färsen i en rymlig gryta. Vispa ur pannan med en del av vattet ( ca 2 dl) och häll över färsen. Fräs löken mjuk i smör, tillsätt squash som får fräsa med en stund. Salta och peppra.
    2. Tillsätt resterande vatten, låt det koka ihop något och häll över i grytan tillsammans med chiliisåsen. Smula ner buljongtärningen och låt soppan puttra ett par minuter. Koka pastan knappt klar. Tillsätt pastasnäckorna i soppan, smaka av med tomatpuré och rör om. Låt allt få ett uppkok.
    3. Servera med knäckebröd och ost.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben