Köttfärs- och squashlåda

Serverar: 6 portioner

Mustig gratäng, där smakerna kompletterar varandra fint.

Ingredienser

  • 2-3 squash, ca 600 g
  • Salt
  • 2 hackade gula lökar
  • Olivolja till stekning
  • Smör till stekning
  • 800 g nöt- eller lammfärs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 dl riven parmesanost
  • Servering
  • Klyftpotatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär bort ändbitarna på squashen och skär i ½ cm tjocka skivor. Bred ut skivorna på ett fat och strö över salt. Låt ligga ca 15 minuter. Torka med hushållspapper noga bort all vätska som har bildats.
    3. Fräs löken i lite matfett i en gryta. Stek köttfärsen i omgångar i en stekpanna och lägg över i grytan. Tillsätt resten av ingredienserna, utom osten. Rör om och koka sakta några minuter.
    4. Bred ut hälften av köttfärsröran i en smord form, ca 20x25 cm, och täck med ett lager squash. Lägg på resten av köttfärsröran och täck med squashskivor omlott.
    5. Strö över parmesanost och sätt in formen i nedre delen av ugnen. Grädda i ca 30 minuter.
    6. Servera med t ex klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben