Köttfärs- och svamppaj

Serverar: 8 portioner

Har man tillgång till rådjurskött och kantareller ska ni verkligen testa denna paj

Ingredienser

  • Pajskal (välj själv)
  • Köttfärs av rådjur eller hjort
  • Bacon
  • Lök
  • Kantareller (smörstekta eller förvällda)
  • Tomat
  • Fetaost
  • Salt
  • Peppar
  • Grillkrydda och/eller annan krydda
  • Sambal Oelek
  • Färsk gräslök eller torkad
  • Instruktioner

    1. Gör pajdeg. Smörj en vanlig pajform och tryck ut pajdegen. Bryn köttfärsen och blanda ner valfria kryddor. Själv saltar och pepprar jag plus att jag brukar använda redigt med grillkrydda. Klipp ner Bacon och låt det steka med i köttet. Blanda i finhackad lök som du fräser upp med köttet bara tills löken blir lite mjuk. Klicka i lite Sambal Oelek och försök att röra ihop allt så att det blir jämt fördelat. Häll köttfärsen över pajskalet i formen så det blir jämnt. Strö över dom smörstekta/förvällda kantarellerna (har man haft dem nerfrusna så bara tidna upp dem och strö över pajen). Eller så kan man även steka upp dom tillsammans med köttet och löken. Skär tomaten i skivor och lägg dom ovanpå köttfärsen. Strö över fetaosten och sen gräslöken. In i ugnen tills du får en gyllenbrun färg och så att osten smält ordentligt och blivit gyllenbrun, i ca 200 grader. Tiden ser du bäst själv.
    2. Servera med en god sallad och gärna en klick creme Fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matnjutaren 17 maj 2008

    Tack för receptet! Kommer att provas när jaktsäsongen på rådjur//hjort startar igen. :))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben