Köttfärsbiffar med honungsglaserad rödlök

Serverar: 4 portioner

Ett väldigt enkelt och gott recept på köttfärsbiffar som sedan serveras med kokt potatis och råkostsallad.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 3-4 dl rårivna potatisar
  • 1 rödlök
  • salt
  • kryddpeppar
  • chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör till stekning
  • Honungsglaserad rödlök
  • 2 rödlökar i tunna skivor
  • 2 msk smör
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsam- eller äppelcidervinäger
  • Instruktioner

    1. Börja med den honungsglaserade rödlöken, skiva den i tunna skivor. Fräs i smör på svag värme, löken ska bara bli mjuk och inte få färg. Smaksätt med honung och vinäger. Lägg upp löken i en skål.
    2. Riv potatisen fint tillsammans med löken och blanda med köttfärs. Smaksätt med salt, kryddpeppar, chili och pressad vitlök. Arbeta färsen smidig. Forma den till biffar. Stek dem ca 3 minuter på varje sida, beroende på hur tjocka de är.
    3. Servera biffarna med den honungsglaserade rödlöken, kokt potatis och en god råkostsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben