Köttfärsbiffar med lingonsås, ugnstekta rotfrukter och sötpotatis

Serverar: 4 portioner

God och enkel vardagsmat!

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk finhackad persilja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Lingonsås
  • 1 dl lingon, frysta eller färska
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 ½ dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Rostade rotfrukter
  • 200 g sötpotatis
  • 200 g palsternacka
  • 200 g morot
  • 1 liten rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjölk och ströbröd, blanda alla ingredienser till en smidig färs. Forma smeten till åtta små biffar.
    3. Skala rotfrukter, rödlök och vitlök. Klyfta potatis och skär morötterna och palsternackan i stavar. Klyfta rödlök och finhacka vitlöken. Blanda potatis, morot, palsternacka, rödlök, vitlök, rapsolja, flingsalt och nymalen svartpeppar i en bunke. Lägg alltsammans på en smord ugnsform och stek i ugnen i ca 30 minuter.
    4. Sås: Smörfräs lingon och lök hastigt i en kastrull. Blanda ner kalvfond, vatten och grädde. Låt såsen koka i några minuter till lagom konsistens. Sila över såsen i en annan kastrull och smaka av med salt och peppar. Vispa gärna ner en klick smör i den färdiga såsen.
    5. Stek biffarna vackert gyllenbruna i smör 2 – 3 minuter på varje sida. Smaklig måltid

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben