Köttfärsfyllda cannelloni

Serverar: 4 portioner

Byt ut köttfärsen mot quornfärs du som är vegetarian.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk smör
  • 150 g champinjoner
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 8 färska lasagneplattor
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 ½ dl riven ost
  • 1 tomat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det tillsammans med köttfärsen i smör. Hacka svampen och låt den fräsa med tills vätskan kokat in.
    3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och kryddor och koka i 15 minuter.
    4. Lägg ut plattorna och lägg en sträng med köttfärsröra i mitten och rulla ihop.
    5. Lägg rullarna tätt i en ugnsform. Koka upp grädden och rör ner osten. Häll det i formen och strö över hackad tomat.
    6. Gratinera i ugnen ca 35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben