Köttfärsgryta

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt, snabbt och möjlighet till egen variation på kryddning

Ingredienser

  • Ca 400 g blandfärs eller nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 små burkar delade champinjoner
  • Vatten att späda med efter eget tycke
  • Kalvfond efter egen smak, starkt eller svagt
  • Tomatketchup
  • Piffi allkrydda
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryn färsen och löken som är hackad. Lägg i en gryta och häll på krossade tomater och champinjoner med spadet. Späd med vatten efter eget önskemål. Häll i kalvfond efter eget smakbehov. Häll i ketchup efter eget tycke, ganska mycket. Krydda. Rör om ordentligt. Vid tjockare sås, använd mjöl eller annat. Vid mustigare gryta, använd matlagningsgrädde. Rör om med jämna mellanrum. Låt småkoka i ca 10 minuter.
    2. Servera med kokt ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben