Köttfärsgryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

Superbillig, Superlätt och Supergod

Ingredienser

  • 400 g Köttfärs
  • 4-5 st Potatisar
  • 4-5 st Morötter
  • 5 dl passerade tomater el. 2 burk krossade tomater
  • ca 5 dl Vatten
  • ca 1 msk Citronsaft
  • Citronpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärsen. Under tiden: Skala och dela potatisen i halvor. Skala och skär morötterna i bitar om ca 4-5cm. Lägg i allt i färsen och slå på tomaterna, citronsaft och vatten.
    2. Konsistensen ska vara ganska tunn, för vattnet dunstar bort, och den färdiga rätten blir som en gryta.
    3. Krydda med citronpeppar och salt. Smaken ska vara lite syrlig. Koka tills morötter och potatis är klara. Servera med knäckebröd.
    4. Smaklig spis!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben