Köttfärsgryta

Serverar: 4 portioner

Mycket billig och lättlagad, allt i en gryta.

Ingredienser

  • 1 msk matfett/olja
  • 1 hackad gul lök
  • 300 g köttfärs
  • 3 st potatisar
  • 3 st morrötter
  • 3 dl strimlad vitkål
  • 1 buljongtärning
  • 1 stor burk krossade tomater (500 g)
  • 5 - 7 dl vatten
  • curry
  • chilpulver
  • salt
  • peppar
  • hackad persilja
  • Instruktioner

    Fräs lök och köttfärs i matfettet tillsammans med lite lagom mycket curry och chilipulver. Häll över krossade tomater och vatten (börja med den mindre mängden vatten). Lägg i buljongtärningen. Skala potatis och morrötter och skär i lämpliga bitar, lägg i bitarna i grytan, häll i den strimlade vitkålen i grytanh. Krydda med salt och peppar. Späd eventuellt med mer vatten till önskad konsistens. Låt koka ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk. Strö sist över hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben