Köttfärsgryta från Kuba

Serverar: 4 portioner

Kött och grönsaker kombineras här med en kryddstark sås. Ännu ett gott recept från det exotiska, karibiska köket.

Ingredienser

  • 500 g fläsk- eller blandfärs
  • 3 dl långkornigt vitt ris
  • 1 ½ tsk spiskummin
  • 1/4 tsk Cayennepeppar
  • 1 meddelstor lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 gröna paprikor
  • 1 stor burk hela tomater
  • 6 gröna oliver fyllda med paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl hönsbuljong
  • Instruktioner

    1. Koka riset med dubbelt så mycket vatten eller enligt paketets anvisningar. Blanda färsen med spiskummin och kajennpeppar. Täck över med plastfolie och ställ kallt i 10 minuter.
    2. Skala och hacka lök och vitlök fint. Ansa, skölj och hacka paprikan. Låt tomaterna rinna av men spara på saften. Hacka tomaterna fint. Skär oliverna i skivor.
    3. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och bryn fläskfärsen under omrörning så att den blir smulig. Lägg den brynta färsen åt sidan. Hetta upp resten av oljan och bryn lök, vitlök och paprika på svag värme i 3 minuter. Blanda först ner tomatpuré och sedan buljong. Tillsätt tomatsaften och låt koka upp.
    4. Tillsätt köttet och låt koka ihop på medelstark värme under omrörning i ca 5-10 minuter. Blanda ner oliverna.
    5. Lägg upp riset i två högar på ett uppvrmt fat och lägg köttfärsen mellan rishögarna. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben