Köttfärsgryta från mellanösten

Serverar: 4 portioner

Är nog riktigt gott.

Ingredienser

  • 2 auberginer, ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 8-10 potatisar
  • 500 g köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 3 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk koriander
  • 1 dl russin
  • Instruktioner

    1. Skölj och tärna auberginen. Strö över salt och låt stå ca 10 minuter. Skala potatisen och löken och skär i bitar.
    2. Koka potatisen och lök i vatten med salt ca 10 minuter under lock. Bryn köttfärsen i olja och krydda med soja, salt, peppar och gärna mald kanel och koriander.
    3. Blanda ner färs och auberginer i grytan och låt koka ytterligare ca 10 minuter. Blanda i russinen.
    4. Servera grytan med en klick matyoghurt, gärna smaksatt med rivet citronskal, strimlad isbergssallat och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben