Köttfärsgryta med äpple och vitkål

Serverar: 4 portioner

Magert och gott

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 3 msk matolja
  • 1/2 gul lök, skivad
  • 2 dl vitkål, strimlad
  • 1 äpple, skalat och tärnat
  • 1 tsk koriander
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 600 g småpotatis, borstad
  • 1 lagerblad
  • 1 msk worcestersås
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • Lite hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärsen i matoljan. Tillsätt lök, vitkål, äpple och koriander och fräs i ytterligare någon minut.
    2. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Tillsätt potatisen, som du först skurit i små klyftor, lagerblad och worcestersås.
    3. Koka grytan i cirka 15 minuter tills potatisen är färdigkokt. Eventuellt kan du späda med lite mer vatten. Krydda med salt och peppar. Slutligen strör du över lite hackad persilja vid serveringen.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben