Köttfärsgryta med kål

Serverar: 4-6 portioner

Lång tillagningstid men gott

Ingredienser

  • Köttfärs 1 kg
  • 1 msk margarin
  • ca 1/2 -1 tsk salt
  • Vitkål 3/4 huvud
  • Vatten=påfyllning under kok
  • redning
  • ca 1-2 msk mjöl
  • 4 msk vatten
  • Instruktioner

    Detta recept stekes i margarin och ej olja, oljan separerar nämligen under denna tillagning. Stek köttfärs i en gryta tills den fått färg, salta efter smak Lägg i kål och låt den steka tills den blivit mjuk Häll på någon dl vatten och låt den stå på svag värme ett par timmar, låt den svalna på spisen med lock över natten. Fyll på med lite vatten tills det en lagom blandning med köttfärsen o kålen, låt den puttra i 2-3 timmar för servering. Red av detta ca:45min innan den läggs upp på en tallrik med stekt eller kokt potatis. Det smakar också med ris men jag tycker att stekt potatis passar bäst. Testa detta och jag lovar att ni inte blir missnöjda. Hoppas att det smakar Peter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben