Köttfärslåda med tomat.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Så himla bekvämt att ha hela rätten i en form! Dessutom blir det supergott!

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 2 ägg
  • ½ dl skorpmjöl
  • 2 ½-3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • ½ tsk franska örtkryddor
  • 8-9 potatisar
  • 1 oxbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • Smör till formen
  • 1 dl hackad persilja
  • Tomat
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Blanda färsen med ägg, skorpmjöl, mjölk och kryddor. Skala och skiva potatisen tunt. Lös buljongtärningen i varmt vatten. Smöra en form. Varva potatis och köttsmet i formen. Strö persilja mellan lagren. Häll på buljong så den nästan täcker. Täck formen med folie och grädda nederst i ugnen i 225°, 45-50 min. Lyft av folien och lägg på tunt skuren tomat och riven ost. Gratinera 15-20 min tills ytan fått fin färg och potatisen är mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben