Köttfärspaj med ost- och äggtäcke

Serverar: 4-6 portioner

Jättegod paj som en arbetskamrat gjorde till ett personalmöte.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 gr smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • 3 msk smör eller margarin till stekning
  • 2 finhackade gula lökar
  • 200 g hackade champinjoner
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1½ dl ketchup
  • 1 dl syltlök
  • 300 g strimlad rökt skinka eller kassler
  • Ev ½ dl finklippt persilja
  • Äggtäcke
  • 3 dl vispad grädde
  • 3 äggulor
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman degen och låt vila kallt ca 30 minuter. Klä en pajform med degen och förgrädda i ugn, 200 grader, i ca 10 minuter. Bryn färsen smulig i lite smör och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
    2. Blanda samman osttäcket med övriga ingredienser. Bred ut köttfärsfyllningen på pajskalet. Bred sedan över ost- och gräddtäcket. Grädda ytterligare ca 40 minuter eller tills täcket verkar ha "stannat". OBS! Täck över pajen med folie efter halva tiden så att den inte bränns.
    3. Tips! Dubbla alltsammans och gör den i långpanna om receptet ska räcka till många.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben