Köttfärsspett med bulgursallad

Serverar: 4 portioner

Mat på pinne skapar alltid lite feststämning. När vädret tillåter är det naturligtvis godast att grilla ute men det går lika bra att grilla dem i ugnen.

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • ½ dl créme fraiche
  • 1 gul lök
  • Salt
  • Peppar
  • 8 grillspett
  • 4 portioner bulgurgryn
  • 1 ask cocktailtomater
  • 50 g cashewnötter
  • Tomatsås
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader eller tänd grillen. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen och lägg spetten i blöt.
    2. Gör sedan tomatsåsen. Hacka löken och riv vitlöken fint på ett rivjärn. Häll lite olja i en kastrull och fräs lök och vitlök. Tillsätt tomaterna, smaka av med salt och peppar och låt det puttra på svag värme.
    3. Blanda köttfärs, créme fraiche, den frästa lökblandningen, salt och peppar i en bunke. Kläm små järpar runt grillspetten och grilla i 10 minuter.
    4. Dela cocktailtomaterna i halvor. Hacka nötterna och blanda allt med den färdigkokta bulguren.
    5. Servera spetten med bulgur, tomatsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben