Koka om frysta kräftor

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 dag

Frysta kräftor blir som nykokta.

Ingredienser

  • 2 liter vatten
  • 0,25 dl grovt salt,helst havssalt
  • 4 sockerbitar,gärna råsocker
  • 1 dl mörkt öl, gärna porter
  • 1 msk dillfrön
  • 1 knippe dillkronor
  • 1 kg frysta kräftor
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, salt, socker och öl. Lägg i dillfrön och dillkronor och koka i 10 minuter.
    2. Låt lagen svalna, ta upp dillkronorna.
    3. Tina de frysta kräftorna något och häll bort så mycket av den gamla lagen som möjligt. Lägg ner kräftorna i den nya lagen.
    4. Ställ i kylskåp i 1 dygn, låt kräftorna tina i den nya lagen.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6
    4
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kräftdax!
    Äntligen är det dags för kräftor! Även om man nu för tiden kan köpa kr...

    Insjökräftan
    Kräftan är släkt med hummern och havskräftan men är mycket mindre. Sig...

    Hummer
    Hummern är verkligen ett skaldjur med hög lyxfaktor. Den lever på klip...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben