Kokos- och blåbärskaka

Serverar: 14 portioner

Kokosen, som strös i formen, blir lätt rostad i ugnen och ger kakan extra mycket kokossmak.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ½ citron, rivet skal och saft
  • 100 g riven kokos, ca 3 dl
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl blåbär
  • 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i äggen, ett i taget, och sedan smör, citronskal och citronsaft, kokos och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
    3. Häll smeten i en smord och kokosbeströdd rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över blåbär och socker.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den lossas från kanten och får kallna.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (1)

    chokladcookie 27 september 2008

    Jättegod kaka. Påminner lite om kokostoppar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben