Kokos- och chokladrulle med limekräm

Serverar: 12 portioner

15 min + 5 min i ugn Rulltårtan kan bakas flera veckor innan festen och frysas in. Variera smaken på fyllningen med andra citrusfrukter.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl riven kokos
  • Kräm
  • 1 lime
  • 100 g smör
  • 2 dl florsocker
  • några droppar grön
  • hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med kokosen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Häll i smeten. 3. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort det papper som kakan gräddats på. Låt kakan kallna under en bakduk. 4. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Rör smör och florsocker smidigt. Tillsätt lime- skal och limesaft. Färga krämen svagt grön med hushållsfärg. 5. Bred krämen på kakan och rulla ihop hårt. Förvara kakan kallt till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben