Kokos- och chokladrulle med limekräm

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

Rulltårtan kan bakas flera veckor innan festen och frysas in. Variera smaken på fyllningen med andra citrusfrukter.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl kokos, riven
  • Kräm
  • 1 lime
  • 100 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 krm grön hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med kokosen.
    3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
    4. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort det papper som kakan gräddats på. Låt kakan kallna under en bakduk. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften.
    5. Rör smör och florsocker smidigt. Tillsätt limeskal och limesaft. Färga krämen svagt grön med hushållsfärg. Bred krämen på kakan och rulla ihop hårt. Förvara kakan kallt till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben