Kokos- och päronkaka

För den fikasugne gottegrisen här kommer en enkel och lättgjord kaka.

Ingredienser

  • 1 stort päron, skalat och skuret i små bitar
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2-3 tsk bakpulver
  • 1 dl kokosmjölk
  • ½ tsk mald kardemumma
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    Blanda päronbitarna med vetemjölet. Vispa ägg och socker till en pösig konsistens. Blanda med övriga ingredienser. Häll smeten i en 1½ liters smord och bröad form. Grädda kakan i 200 grader ca 30 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Servera ev med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben