Kokos- och persikokakor

Serverar: 20-30 portioner

Kokos är gott och ger lite motstånd i dessa härligt kladdiga kakor. Gillar du kokostoppar, så kommer du att älska de här små läckerbitarna som också smakar persika. Den syrliga citron- och färskostglasyren ger kakan ännu mer frisk smak.

Ingredienser

  • 6 dl kokosflingor
  • 300 g smör
  • 6 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3-4 tsk persikoarom (mängd efter smak)
  • Glasyr
  • 500 g Philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 1 1/2 citron, saft och skal
  • Pynt
  • Persikohalvor på burk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en långpanna, 30x40 cm, med kokosflingor.
    2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    3. Blanda ner kokosflingorna i det smälta smöret. Rör ner kokosblandningen i äggsmeten. Tillsätt persikoaromen. (På flaskan står 1 krm / portion.)
    4. Häll smeten i formen i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen 15-20 minuter.
    5. Glasyr: Rör ihop färskost, florsocker, citronrasp och -saft till en slät glasyr. Då kakan svalnat fördela glasyren över den och skär i rutor. Pynta med en persikohalva på varje ruta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben