Kokoscupcakes med limeglasyr

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Ett gott alternativ till tårta på kalaset, eller som tillbehör till fikat

Ingredienser

  • Kokoscupcakes
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 dl kokosflingor
  • 2½ dl råsocker
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 1½ dl vaniljyoghurt
  • Glasyr
  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad lime
  • 100 g philadelphiaost
  • Rivet limeskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Blanda alla torra ingredienser för sig.
    3. Vispa smör och socker mjukt. Tillsätt ett ägg i taget. Vispa tills allt är luftigt. Rör ner yoghurten omväxlande med mjölblandningen i äggmixen. Blanda ordentligt. Det skall vara en tjock smet, mer degliknande. Lägg i muffinsformar och grädda i 20 – 25 minuter. Låt svalna på galler.
    4. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker, limeskal och limesaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten. Bred den på cupcakesen och garnera med kokosflingor.
    5. Tips: Droppa i lite grön karamellfärg
    6. Dekorera med silverkulor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben