Kokosfisk

Serverar: 4 portioner

En smakrik fiskrätt med lite exotisk smak.

Ingredienser

  • 2 lime
  • 400 g torsk- eller hokifilé
  • Smör till stekning
  • 1 msk japansk soja
  • 1 + 1 dl kokosflingor
  • 1 tsk curry
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Riv skalet på två lime och pressa ur saften.
    2. Heta upp en stekpanna med lite smör och lägg i fisken.
    3. Blanda soja, limeskal och limesaft, hälften av kokosflingor och curryn. Häll det över fisken.
    4. Stek fisken i några minuter per sida. Häll matlagningsgrädde, smulad buljongtärning, vatten, salt och vitpeppar i pannan. Låt sjuda på svag värme i några minuter.
    5. Strö resten av kokosflingorna över fisken. Servera den med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben