Kokosfisk

Serverar: 4 portioner

Inspirerade av Kelda kokos kommer här ett recept på lasiatisk fisk till lunchlådan.

Ingredienser

  • 500 g vit fiskfilé
  • t ex sej eller hoki
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ströbröd
  • 2 tsk smör och rapsolja, att bryna i
  • Sås
  • 2 1/2 dl Kelda kokos
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 tsk riven ingefära
  • rivet skal och pressad saft av 1/2 lime
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Dela fisken i portionsbitar.
    2. Krydda med salt och vänd i ströbröd. Bryn fisken på båda sidor i smör och rapsolja i en stekpanna.
    3. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen.
    4. Häll den i stekpannan runt fisken. Låt fisken sjuda i såsen 3–4 min.
    5. Servera med fullkornsris blandat med grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben