Kokosmuffins

Serverar: 12 portioner

Det finns muffins för alla tillfällen. Här är en exotisk variant med en läcker kokossmak.

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl kokosflingor
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Ev florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kokos, mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
    3. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt därefter det smälta matfettet.
    4. Ställ 12 muffinsformar på en bakplåt. Fyll dem med smeten, men inte mer än till drygt hälften.
    5. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna och sikta ev över lite florsocker.
    6. Garnera med choklad: Kokos och choklad är en läcker smakkombination. Smält ca 50 g choklad. t.ex. blockchoklad med apelsinsmak, och ringla den över de avsvalnade muffinsarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Razzel 21 maj 2008

    Tack för ditt rec. på muffins, lättgjorda och otroligt goda. Kramar från Razzel.

    nauvahh58 15 september 2009

    Jättegoda. Jag tryckte ner en bit mintchoklad i varje muffins innan gräddning typ After Eight. Smaskens.

    Kattis46 1 november 2011

    Wow vad dom blev goda. Tog stora muffinsformar så det blev inte så många. Nästa gång blir det dubbel sats.. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben