Det finns muffins för alla tillfällen. Här är en exotisk variant med en läcker kokossmak.
Ingredienser
75 g smör eller margarin
1 ägg
1 dl strösocker
1½ dl kokosflingor
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Garnering
Ev florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kokos, mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt därefter det smälta matfettet.
Ställ 12 muffinsformar på en bakplåt. Fyll dem med smeten, men inte mer än till drygt hälften.
Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna och sikta ev över lite florsocker.
Garnera med choklad: Kokos och choklad är en läcker smakkombination. Smält ca 50 g choklad. t.ex. blockchoklad med apelsinsmak, och ringla den över de avsvalnade muffinsarna.
Tack för ditt rec. på muffins, lättgjorda och otroligt goda. Kramar från Razzel.
Jättegoda. Jag tryckte ner en bit mintchoklad i varje muffins innan gräddning typ After Eight. Smaskens.
Wow vad dom blev goda. Tog stora muffinsformar så det blev inte så många. Nästa gång blir det dubbel sats.. :)