Kokosmuffins med körsbär

Serverar: 12 portioner

Prova dessa muffinsen i sommar när körsbären är som bäst!

Ingredienser

  • 125 g glaserade körsbär
  • 280 g vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • Drygt ½ krm salt
  • 115 g strösocker
  • 40 g kokosflingor
  • 2 medelstora ägg
  • 2 ½ dl kokosmjölk
  • 85 g smält smör
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 12 hela färska körsbär med stjälk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera 12 pappersformar i en muffinspanna fördjupningar. Om du inte har en muffinspanna så använd 12 dubbla pappersformar i stället. Skär de glaserade körsbären i små bitar.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke. Rör i sockret, kokosflingorna och de finhackade, glaserade körsbären.
    3. Vispa samman äggen lätt i en stor tillbringare eller skål och tillsätt sedan kokosmjölken, det smälta och avsvalnade smöret och vaniljextraktet. Gör en fördjupning mitt i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt blandats, men rör inte för länge.
    4. Fördela smeten i pappersformarna. Lägg ett färskt körsbär på varje muffins. Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i ca 20 min tills de har höjt sig ordentligt, är gyllenbruna och känns fasta.
    5. Låt muffinsen vara kvar i muffinspannan i 5 min. Tag sedan upp dem försiktigt med hjälp av en matsked. Servera dem varma eller flytta över dem till ett galler och låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kromolitzz 3 mars 2011

    Det låter väldigt gott!:) Det ska jag nog testa någon gång!:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben