Konfiterad torskrygg

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Snabbt och förvånande lättlagad middagslyx. Potatisen och fisken släpper ifrån sig vätska och bildar en underbar sky tillsammans med olivoljan.

Ingredienser

  • 800 g färsk torskrygg med skinn (4 portionsbitar)
  • 600 g potatis
  • 8-10 sardellfiléer
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl grovt hackad bladpersilja
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl olivolja
  • 1 dl svarta oliver
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • Till servering
  • Gott surdegsbröd
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i små tärningar, cirka 1 x 1 centimeter. Ställ åt sidan.
    2. Hacka sardellerna och skala och hacka vitlöken.
    3. Hetta upp lite av oljan i en stor gryta. Fräs sardellerna, vitlöken och persiljan utan att det tar färg.
    4. Rör i tomatpurén och låt den fräsa med ett par minuter under omrörning. Häll i resten av oljan och lägg i potatisen, salt och peppar.
    5. Låt det sjuda på låg värme under lock i cirka 15 minuter eller tills potatisen känns mjuk och saftar av sig.
    6. Lägg fiskbitarna ovanpå och strö på oliverna. Lägg på locket. Låt det sjuda försiktigt i cirka 5-10 minuter beroende på tjocklek tills fisken känns klar och lätt faller isär när du petar på den. Salta och peppra lätt.
    7. Garnera med lite hackad persilja och servera med gott surdegsbröd att suga upp den fina skyn med.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben