Konjakskryddad kycklinggryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

En mustig gryta med härlig rosmarindoft

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 msk olja
  • 1 msk smör
  • 250 g pärllök skalad
  • 2 morötter i tärningar
  • 1 bit rotselleri i tärningar
  • ½ dl konjak
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 ½ tsk torkad rosmarin
  • Instruktioner

    1. Krydda och vänd kycklingen i mjölet och stek dom gyllenbruna i olivolja och smör i en gryta. Lägg åt sidan och fräs lök, morötter och rotselleri i grytan.
    2. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt de övriga ingredienserna Låt grytan koka på svag värme under lock i 40 minuter. Rör om då och då. Späd ev med lite vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben