Koreshte morgh / kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Underbart god

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 5 cl olja
  • 1 kyckling
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • vatten
  • ½ tsk vitpeppar (eller 1 krm cayennepeppar, önskas ännu starkare smak, kan man blanda i 3 små finhackade peperoni som befriats från alla kärnor)
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fräs den i olja i en gryta. STycka kycklingen i mindre bitar och lägg dem i kallt vatten i 15 minuter. Ta sedan upp bitarna och torka av dem. Låt dem fräsa med i grytan. Tillsätt gurkmeja, tomatpuré, salt och peppar efter egen smak. Häll på kallt vatten så att det knappt täcker kycklingbitarna och låt koka ordentligt i ca: 45 minuter.
    2. Servera med någon risrätt, pasta, kokt potatis, potatisgratäng eller pommes frites.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gullun 24 november 2008

    Denna rätt låter inte särskilt märkvärdig, men oj vad gott det är!! hade basmatiris + uppvärmda berberis m lite socker til. GOTT!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben