Koreshte morghba sir

Serverar: 4 portioner

Tillsätt 2-3 msk curry istället för saffran om man vill variera rätten lite

Ingredienser

  • 5 cl olja
  • 1 gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor, skurna på längden i tunna skivor
  • 1 kg kyckling eller 400g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar eller svartpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ pkt saffran
  • 1 limefrukt
  • Instruktioner

    1. Hetta upp en gryta, häll i olja och stek löken. Stycka kycklingen i bitar och lägg dem eller filéerna i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp dem ut vattnet och torka av dem ordentligt. Lägg dem i grytan och låt dem fräsa så de får färg. Tillsätt övriga ingredienserna omgående.
    2. Tillsätt vatten så det står över kycklingen och låt allt koka i ca: 45 minuter.
    3. Använder man teflonpanna/kastrull kan du minska vattnet. Då får buljongen mera smak. Dekorera med tunna skivor med lime.
    4. Servera till någon risrätt, kokt potatis eller pasta. Till detta kan man även servera stekt aubergine eller stekt zuccini.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben