Korvburgare à-la Gandalf

Serverar: 4 portioner

Snart grillsäsong 2015 ju. Då inleder jag med korvburgare à-la Gandalf. Suveränt gott enligt min enkla mening. Äter du vegetariskt så går det alldeles utmärkt att använda sojakorv och äggersättning, t.ex. No Egg eller liknande.

Ingredienser

  • 400 g falukorv (eller valfri annan god korv)
  • 2 ägg
  • 2 skivor formfranska, kantskurna
  • ½ dl mjölk
  • ½ paprika (röd eller grön)
  • 1 msk paprikapulver
  • ½ tsk rökt paprikapulver
  • Salt
  • Svartpeppar från kvarn
  • Ev. 1 vitlöksklyfta om man gillar det
  • Instruktioner

    1. Hacka korv, paprika, bröd och vitlök till en jämn smet i matberedare. Tillsätt ägg, kryddor och lite av mjölken. Tillsätt mjölk, lite i taget tills det blir lagom konsistens.
    2. Stek på mellanvärme i gjutjärnspanna eller grilla med gallret på översta läget.
    3. Servera i hamburgerbröd med de vanliga tillbehören.
    4. OBS! Om du använder annan korv än falukorv så måste du dra skinnet av den, annars blir det sega slamsor i burgaren som inte går att tugga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben