Snart grillsäsong 2015 ju.
Då inleder jag med korvburgare à-la Gandalf.
Suveränt gott enligt min enkla mening.
Äter du vegetariskt så går det alldeles utmärkt att använda sojakorv och äggersättning, t.ex. No Egg eller liknande.
Ingredienser
400 g falukorv (eller valfri annan god korv)
2 ägg
2 skivor formfranska, kantskurna
½ dl mjölk
½ paprika (röd eller grön)
1 msk paprikapulver
½ tsk rökt paprikapulver
Salt
Svartpeppar från kvarn
Ev. 1 vitlöksklyfta om man gillar det
Instruktioner
- Hacka korv, paprika, bröd och vitlök till en jämn smet i matberedare.
Tillsätt ägg, kryddor och lite av mjölken.
Tillsätt mjölk, lite i taget tills det blir lagom konsistens.
- Stek på mellanvärme i gjutjärnspanna eller grilla med gallret på översta läget.
- Servera i hamburgerbröd med de vanliga tillbehören.
- OBS!
Om du använder annan korv än falukorv så måste du dra skinnet av den, annars blir det sega slamsor i burgaren som inte går att tugga.
Liknande recept
Kommentarer (0)